Kupec potrjuje, da je seznanjen s pogoji poslovanja spletne strani malibiseri.si in se z njimi strinja.

Upravljalec spletne strani

Dejan Nadlučnik s.p. ( Prodajalec)

sedež: Radmirje 46, Ljubno ob Savinji

matična št.: 5569280000

davčna št.: SI61881279

datum vpisa: 1.6.1995

Cene

Cene so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo DDV (5 % knjige in zvočne izdaje, 22 % drugo blago).

Načini plačila

Plačilo fizičnega blaga (tiskane knjige, zgoščenke itd.) je mogoče na naslednje načine:

- Plačilo po predračunu: Kupec prejme predračun in nakaže kupnino na bančni račun, napisan na predračunu. Pošiljka in račun sta odposlana po prejemu kupnine na bančni račun.

- Plačilo po povzetju: Kupec pošiljko plača z gotovino ob prevzemu poštne pošiljke od poštnega uslužbenca oz. kurirja. Pošta zaračuna dodatne stroške za kupnino.

Stroški pošiljanja

pri plačilu po predračunu: velja cenik Pošte Slovenije

pri plačilu po povzetju: velja cenik Pošte Slovenije

Pošiljke tiskanih knjig v tujino je mogoče plačati samo prek bančnega nakazila na podlagi predračuna. O višini stroškov pošiljanja v tujino kupca obvestimo po e-pošti pred izdajo računa. Višino stroškov pošiljanja prodajalec navede na predračunu.

Za vsak nakup v naši knjigarni prodajalec izstavi račun s podatki, ki jih je kupec navedel v spletnem obrazcu naročila oz. v naročilu, poslanem po e-pošti. Prodajalec račun pošlje bodisi v elektronski obliki (PDF) po e-pošti bodisi natisnjenega skupaj z naročenim izdelkom.

Jamčimo, da je vsak nakup v naši spletni knjigarni varen. Naše strani so zaščitene z varnostnim certifikatom SSL, ki omogoča kriptirano prenašanje informacij. Podatke z našim strežnikom izmenjujete preko varne (https) povezave.

Pogoji dostave

Blago, ki je na zalogi (tiskane knjige, zgoščenke itd.), bo odpremljeno najkasneje v petih (5) delovnih dneh od prejema naročila oz. najkasneje v treh (3) dneh po prejemu plačila po predračunu.

Naročeno blago bo dostavljeno na naslov, ki ga je kupec navedel v naročilu.

Prodajalec ne nosi odgovornosti za zamude, ki nastanejo po predaji pošiljke pošti oz. kurirski službi.

Reklamacije

Upoštevale se bodo vse reklamacije, ki bodo prispela pisno ali po elektronski pošti na naslov infovmalibiseri.si v 15-dneh po prejemu blaga. Za takoimenovane skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napako, pri kateri blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. V primeru pravilnega obvestila prodajalca ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek.

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom "reklamacija". Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Prodajalec si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

Prodajalec lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Pravili in pogoji poslovanja na spletni strani ali če se ugotovi plačilna nezmožnost kupca.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga, in sicer na enega od dveh načinov: - da vrne blago na založbo v 15-ih dneh po prejemu - ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti prodajalca ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila prodajalcu vrne blago.